Sunday, 21 August 2016

Gold Coast, Morib

Assalammualaikum, 

Hehe dah lama rasanya tak update blog. Hari ni nak story pasal kita punya family gathering last week. Dah lama tak bercuti dgn family tercinta. So kena la story mory sikitkan :) We decide to pergi Gold Coast Morib dekat Banting on 19th August 2016 weekdays so takde la ramai macam weekend kan. Then nak mandi kat waterpark takde la ramai sgt. Weols tak booking via booking.com or agoda. Weols buy voucher Matta Fair from my friend Ain K dgn harga RM160. Sangat2 berbaloi okay. Perjalanan dr KL ke Morib mengambil masa dlm 2jam jugak la. Pergh! Panasssssss woiiii hahahahahhahaha. Berpeluh2 dak Leia dalam kereta.

Ok, sampai je kat dh dapat check in around 12:30pm. Sebab ada bilik kosong. Actually check in time 3pm. But weols dh penat just ambil je bilik view garden, hmm takde la garden sgt. Garden dia tu parking okay! Funny. Boleh je if nak bilik view waterpark, tapi kami kena wait until 3pm la. Tapi tak larat dh la penat dgn kakak i sakit gigi hahah spoil mood holiday dia. kekeke sape suruh takut cabut gigi. Padan muka! :D

Bilik sangat la besar! boleh berkampung lg. And part paling best ada jacuzzi uols! seronok hoi!

Haa tengok dak Aqib seronok dia. hehehe

Actually ada je King Bed. Tapi kena tggu. Kami malas tunggu. hehe

see the jacuzzi! tingkap utk skodeng anak uols he he he

Ok habis picture untuk bilik tu. Masa kami sampai tu tghari sebelum solat jumaat. So suami2 semua pergi solat jumaat area2 sana tu lah dan bawa pulang nasi ayam kukus! Besar bagak ayam dia. kenyang sampai ke sudah. RM5 je pun. Suami i beli sampai 3 bungkus! 

Lepas makan anak2 semua dh bising nak p mandi kolam besar. JOM!!

Auni paling suka! 





Suka anak mami yeeee

Ok, malam aktiviti kitorg berBBQ la di tepi pantai. Ada satu Restoran The Pier tepi pantai. Ada set BBQ RM48 for 2 person. Elok sgt la kan. Tak payah booking2 terus walk in je. Petang tu sempat jugak la pergi survey tempat nak dinner ni. Cantiknya view! Waktu petang la. Malam gelap gelita. kahkahkah! 


not me. my sisthurrrrrr niii

Ok balik bilik dan bersiap2 untuk aktiviti malam. MAKAN!! Waktu malam tak ramai sangat makan dekat sini. Time tu family weols je yg ada. So rasa macam restoran ni "Aku yang punya" hehehe

Masing2 busy membakorrrrr

Bakar sendiri yeeee. best~



Sempat la celebrate birthday husband i and ayyen


The Kamal's

Ok kenyang dah semua. Memasing pun penat jugak. Berendam kemain lama petang tu. Then malam keluar makan. Semua balik bilik dan tidur. Cuma i ngan laki ni kaki game Pokemon Go. Pergh! Banyak gilaaaaaa pokemon. Best menangkap. Dah la sume rare punya. Suka weols! hahahahhaha!

HAHAHAHAAHHAHAA!

Ok habis dah cerita. Esok tu bfast mandi2 and check out. Tu jelah story i yang seberapa ni. heheh ok enjoy guys! 

No comments:

Post a comment